6 irriterende funksjoner i Google Foto du kan slå av
Google Fotos er en av appene jeg bruker mest, men jeg må innrømme at jeg ikke elsker alt med den. Når en app prøver å gjøre like mye som Google Fotos gjør, er det naturlig at det finnes ting som irriterer deg. Heldigvis kan de fleste av disse tingene enkelt deaktiveres.
Funksjonene som er fremhevet i denne listen, gjelder for Google Photos-mobilappene på Android og iPhone, ikke skrivebordsnettappen. Noen av funksjonene er eksklusive for Android.
Det ekstra trinnet «Hurtigredigering»
Lagt til i fjor, legger funksjonen «Hurtigredigering» til et ekstra steg når du deler et bilde fra Google Photos-appen. Google antar at du vil gjøre noen justeringer før du deler, så den tar deg til en minimal versjon av redigeringsskjermen når du trykker på «Del»-knappen. Hvis du er som meg og redigerer bilder før deling, er det en irriterende skjerm å hoppe over hver gang. Bli kvitt den ved å gå til Bilder-innstillinger > Deling > Hurtigredigering før deling. Bare slå den av.
Rot fra bilder fra andre apper
Det er lett å glemme at Google Photos i bunn og grunn bare er en galleri-app. Bilder og videoer du lagrer på telefonen din vil vises i Google Photos—noen ganger i hovedtidslinjen. Hvis du vil rydde opp, er det to alternativer. Først kan du gå til Innstillinger for Bilder > Preferanser > Bilder-visning og slå av "Vis innhold fra andre apper" helt. Hvis det er for drastisk, lar du det være på og trykker på "Tilpass etter app" på samme skjerm. Velg en app og bestem hvordan den skal vises i tidslinjen (hvis i det hele tatt).
Dette gjelder bare for Google Pixel-telefoner.
Å se folk i minner du ikke vil se
En stor del av Google Foto-opplevelsen er «Minner», som vises øverst på hovedfanen. Du er ikke alene om du har bilder av noen du helst ikke vil se lenger. Den gode nyheten er at du enkelt kan forhindre at personer og kjæledyr vises i Minner. Gå til Foto-innstillinger > Preferanser > Minner > Skjul personer og kjæledyr. Herfra kan du velge personer eller kjæledyr i «Blokkert»-seksjonen. Mens du er der, kan du også velge personer og kjæledyr for å «Vis mer» eller «Vis mindre».
Å bli minnet om dager du ikke vil gjenoppleve
Hvis minnene dine er preget av spesifikke tider fremfor spesifikke personer, kan du også skjule bilder fra disse datoene. Gå igjen til Bilder-innstillinger > Preferanser > Minner; denne gangen velger du «Skjul datoer». Du vil kunne velge enkeltstående datoer eller større tidsperioder - til og med år. Bilder eller videoer som ble tatt på de valgte datoene og i de valgte tidsperiodene, vil ikke lenger vises i Minner.
Google utskriftstjenesteannonser
Google Foto har en integrert utskriftstjeneste, og det er stor sjanse for at du har fått vite om det mot din vilje. Det kommer ofte varsler om rabatter for å prøve å selge flere fotobøker og utskrifter. Du kan finne bryteren for å deaktivere disse under Foto-innstillinger > Varsler. Det finnes en seksjon med tre forskjellige typer utskriftsvarsler som kan deaktiveres: “Utskriftskampanjer,” “Utskriftsutkast,” og “Utskrifter for deg.”
Varslingsalternativer vil ikke vises hvis du har deaktivert varsler for Google Foto helt.
Videoer spilles av automatisk på tidslinjen
Den siste er en liten ting, men du kan fortsatt finne det irriterende. Som standard spiller Google Foto av videoer og bevegelsesbilder i tidslinjen når du blar—som Instagram. Dette kan enkelt slås av under Foto-innstillinger > Preferanser > Avspilling av fotonetting. Mindre distraherende, og du sparer litt mobildata i prosessen.
Google Photos har ikke opplevd like mye funksjonsoppblåsing og uønskede AI-funksjoner som andre Google-produkter, men det er fortsatt ganske oppblåst. Dagen da det var en enkel bildegalleri-app er for lengst forbi, på godt og vondt. Ta noen minutter til å deaktivere noe av overflødigheten, så vil du like det enda mer.






